Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Βράβευση μαθητών για έργα τέχνης από σκουπίδια

«Βράβευση μαθητών για έργα τέχνης από σκουπίδια – εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος»

Οι μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό «Ανακυκλώνουμε με Τέχνη» θα γίνουν δεκτοί, την Παρασκευή 04/06 στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, παρουσία των Υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Στις 11:30, τους μαθητές θα βραβεύσουν, στο μουσείο Μπενάκη, οι Υπουργοί Τίνα Μπιρμπίλη και Άννα Διαμαντοπούλου, εγκαινιάζοντας έκθεση έργων των παιδιών.

Τα δύο Υπουργεία συνδιοργάνωσαν το διαγωνισμό στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5/06). Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.


Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές της Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης του Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου, από όλη τη χώρα. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 433 δημιουργίες παιδιών από σκουπίδια: έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, κολάζ. Οι μαθητές χρησιμοποίησαν δημιουργικά τη φαντασία τους και αξιοποίησαν «άχρηστα» υλικά, με τη λογική: «δεν σπαταλάμε, δεν πετάμε, εξοικονομούμε και επαναχρησιμοποιούμε».

Επιτροπή του ΥΠΕΚΑ επέλεξε τα 50 καλύτερα έργα, τα οποία και παρουσιάζονται στην έκθεση «Ανακυκλώνουμε με τέχνη», στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), από 4 έως 20 Ιουνίου.